dinsdag, 2. maart 2010 - 21:31

Fiets uit Noord-Holland belangrijk spoor in onderzoek moordzaak Meppel

Meppel

Het opsporingsprogramma Ter Plaatse van RTV Noord-Holland besteedt woensdag 3 maart om 17:30 uur aandacht aan de moord op een 88-jarige vrouw uit Meppel.

De vrouw werd op dinsdag 16 juni 2009 levenloos, deels vastgebonden en ontkleed, aangetroffen op haar kamer in een woon- en zorgcentrum aan de Reestlaan in Meppel. In de buurt van het verzorgingstehuis is een fiets aangetroffen die zeer waarschijnlijk is gebruikt door de dader. De fiets is in 1997 nieuw geleverd aan een fietshandel in Opmeer in Noord-Holland. Wie weet meer over de fiets en wellicht over de dader van dit ernstige misdrijf?

In de buurt van het zorgcentrum is een fiets gevonden die zeer waarschijnlijk is gebruikt door de dader. Het betreft een Batavus Barcelona uit 1997, met serienummer 7172622. Op de fiets zit een Axaslot met nummer H256940. Verder heeft de fiets een aantal gebreken, waaronder een beschadiging aan de linker remhendel en een kapot achterlicht. Opvallend is ook dat de rechtertrapper méér afgesleten is dan de linker. Om het achterwiel zit een niet originele achterband van het merk Gazelle.

Over de fiets:
Merk - Batavus
Type - Barcelona
Kleur - Zwart
Bouwjaar - 1997
Serienummer - 7172622
Axaslot - H256940

De politie doet sinds 16 juni 2009 onderzoek. Zo hebben we onder meer buurtonderzoek en technisch onderzoek verricht, zijn tientallen mensen als getuige gehoord, hebben we 21.000 flyers huis aan huis verspreid en is het publiek om hulp gevraagd in de uitzending van Opsporing Verzocht. Er is nog geen verdachte aangehouden in deze zaak.

Er is tijdens het sporenonderzoek DNA gevonden. De politie gaat er vanuit dat het aangetroffen DNA afkomstig is van de dader. Het profiel van het aangetroffen DNA is vergeleken met de profielen die zijn opgeslagen in zogenaamde DNA-databanken. Er bleek geen profiel bekend dat matcht met het aangetroffen profiel. De Hoofdofficier van Justitie heeft een beloning uitgeloofd van 15.000 euro voor de tip die leidt naar de dader.
Provincie:
Tag(s):