dinsdag, 5. januari 2010 - 21:55

Fietser ernstig gewond geraakt bij tasroof

Amsterdam

Een 29-jarige vrouw is oudejaarsavond ernstig gewond geraakt toen haar tas van haar fiets werd gerukt. Dit vond plaats in het fietstunneltje tussen het Professor Tulpplein en de Weesperzijde (bij het Amstelhotel).

Twee mannen reden rond 21.30 uur op een scooter langs de vrouw die op enkele meters achter haar vriend fietste. De passagier op de scooter greep het hengsel van de tas van de vrouw en rukte zo hard dat de fietsster hard op de straat viel.

Hersenletsel
De tas bleef tijdens deze straatroof aan het stuur hangen, waardoor de verdachten de fiets enige tientallen meters achter zich aan trokken. De vriend probeerde hard fietsend de rovers, de tas en de fiets te achterhalen.

De daders lieten hierop de tas los en reden weg. Hun buit en fiets achterlatend. De vriend, die zich nog niet bewust was van de ernstige toestand waarin zijn vriendin zich verkeerde, trof haar bij terugkeer bewusteloos op de straat aan. Het slachtoffer werd met spoed naar een ziekenhuis overgebracht en later naar een ander ziekenhuis om daar een complexe operatie te ondergaan. Zij ligt momenteel op de intensive care unit en heeft zwaar hersenletsel opgelopen.

Getuigen gezocht
Een speciaal team van rechercheurs heeft deze zeer ernstige zaak in behandeling. Zij verzoeken getuigen, in het bijzonder twee mensen die de tas en de fiets hebben opgepakt en hebben teruggebracht, contact op te nemen met het onderzoeksteam. Overigens, indien er mensen zijn die weten wie hiervoor verantwoordelijk zijn, worden dringend verzocht om contact met de politie op te nemen. Het team is te bereiken via 020-5592700.

Ter Plaatse
In het tv-programma Ter Plaatse van RTV Noord-Holland wordt woensdagavond 6 januari en donderdag 7 januari overdag deze zaak uitvoerig behandeld.
Provincie:
Tag(s):