zondag, 4. april 2010 - 13:12

Fietser moet water in rijden om auto te ontwijken

Wijhe

Een 69-jarige man uit Wijhe is vrijdag 2 april rond 11.30 uur op de kruising Prins Bernhardlaan/Onder de Gelder/Kappeweg in het water beland nadat hij uit moest wijken voor een auto die de binnenbocht nam. Dit heeft de politie zondag laten weten.

De man reed over de Prins Bernhardlaan vanuit de richting Oranjelaan. Toen hij rechtsaf de Onder de Gelder op wilde rijden zag hij net op tijd dat een donkerkleurige auto die linksaf de Prins Bernhardstraat in wilde slaan, de binnenbocht nam.

Automobilist doorgereden
Om een aanrijding te voorkomen stuurde de fietser zijn fiets de berm in. Daar verloor hij de macht over het stuur en kwam al vallend in de Wetering terecht. De automobilist die dit alles veroorzaakte reed door zonder zich om de man te bekommeren.

Er stopte wel een andere automobiliste die de man en zijn fiets uit het water hielp. De man kon daarop op eigen kracht naar huis fietsen. Hij is wel zijn bril kwijtgeraakt en zijn fiets is bij de val beschadigd. De politie is op zoek naar getuigen van het ongeval.

Helaas heeft het slachtoffer geen gegevens van de vrouw die hem hielp. Zij wordt verzocht contact op te nemen. Ook doet de politie een beroep op de veroorzaker om zich te melden. Hij of zij, de helpende vrouw en eventuele andere getuigen kunnen contact opnemen met het politieteam Salland via 0900-8844.
Provincie:
Tag(s):