donderdag, 15. juli 2010 - 21:27 Update: 08-07-2014 1:03

FIFA stelt extreme eisen aan WK in Nederland

Amsterdam

(Elfvoetbal) Nederland is tot veel bereid om het WK voetbal in 2018 of 2022 naar ons land te halen. De wereldvoetbalbond FIFA stelt aan een eventuele toewijzing van de mondiale eindstrijd extreme eisen en Nederland gaat daar klakkeloos in mee.

Bobo's willen geen BTW betalen
Zo wil de FIFA dat aan de bond gelieerde bobo's geen cent BTW hoeven te betalen. Dat betekent dat een official bijvoorbeeld geen 250, maar 200 euro voor een hotelkamer moet betalen. Ook voor inkopen bij een supermarkt of tankstation moet er een BTW-vrijstelling komen voor de bobo's.

Officiële WK-bal
Daarnaast zal de bond bij de verkoop van de officiële WK-bal, die te koop is in de speciale FIFA-shops, geen invoerrechten en BTW hoeven te betalen. De bal kost een slordige 100 euro en daar gaat geen cent van naar de Nederlandse fiscus. Dat meldt RTL Nieuws.

Het levert de Nederlandse staatskas welgeteld 300 miljoen euro aan gederfde inkomsten op. Daar staat tegenover dat de organisatie van het WK ons land 1,6 miljard euro gaat kosten. Daarvan is 900 miljoen euro gereserveerd voor het upgraden of nieuwbouw van de stadions, 200 miljoen euro staat vast voor de beveiliging en nog eens 500 miljoen euro moet beschikbaar worden gesteld voor de infrastructuur.

Uit onderzoek blijkt dat een organisatie van het WK, dat Nederland in samenwerking met België wil organiseren, ons land in het gunstigste geval een verlies van 150 miljoen euro oplevert. In het meest ergste geval blijft Nederland met een strop van één miljard euro zitten.
Categorie:
Tag(s):