zondag, 8. augustus 2010 - 10:29 Update: 08-07-2014 1:03

Fit FC Groningen ontvangt gehavend Ajax

Groningen

(Elfvoetbal) Net als in het voorgaande seizoen staat de ontmoeting tussen FC Groningen en Ajax gepland op de eerste speelronde.

Waar de openingswedstrijd met een uitslag van 0-2 toen een opmars was naar een achtste plaats voor de Groningers en een tweede stek voor de Amsterdammers, hopen beide ploegen nu op een beter jaar.

Om die doelstelling kracht bij te zetten kwamen er nieuwe namen. FC Groningen haalde Dusan Tadic, Jonas Ivens en Maikel Kieftenbeld bij de selectie. Ajax versterkte zich tot dusverre alleen met aanvaller Mounir El Hamdaoui.

In de Euroborg kan de thuisploeg aantreden met een nagenoeg complete selectie. Alleen de langdurig uitgeschakelden Petter Andersson, Danny Holla en Brian van Loo ontbreken. Ajax kent iets meer personele problemen. Naast kwetsuren van Eyong Enoh, Rasmus Lindgren en Nicolas Lodeiro missen de hoofdstedelingen sterkhouders Luis Suarez en Jan Vertonghen vanwege een schorsing.

FC Groningen - Ajax, zondag 14:30
Vermoedelijke opstellingen:
FC Groningen: Luciano; Hiariej, Ivens, Granqvist, Stenman; Kieftenbeld, Van de Laak, Enevoldsen; Pedersen, Matavz en Tadic.

Ajax: Stekelenburg; Van der Wiel, Alderweireld, Oleguer, Anita; De Zeeuw, De Jong, Emanuelson; Sarpong, El Hamdaoui en Eriksen.
Categorie:
Tag(s):