woensdag, 10. maart 2010 - 17:38

Flatbrand Brunssum niet aangestoken

Brunssum

De brand die dinsdag woedde in een flatgebouw in Brunssum is niet aangestoken. Dit blijkt uit technisch onderzoek, zo meldt de politie Limburg-Zuid woensdag. Uit het onderzoek is gebleken dat de brand moet zijn ontstaan op de begane grond. Wat de precieze oorzaak van de brand is, kan niet meer worden achterhaald, aldus de politie.

De bewoners van 13 appartementen van de flat aan de Europalaan kunnen voorlopig niet terugkeren naar hun woningen voordat deze hersteld zijn.

Zo’n 140 bewoners van de flat werden geëvacueerd als gevolg van brand. De meesten van hen konden aan het einde van de dag terug naar hun woning. 13 Woningen waren dusdanig beschadigd dat de bewoners door de gemeente tijdelijk elders zijn ondergebracht. Een deel bracht de nacht door in het Golfhotel. Daar kunnen zij nog tot vrijdag blijven. Anderen verblijven bij familie of vrienden. Woningcorporatie Weller, eigenaar van de flat, heeft woensdagmiddag gesproken met de getroffen bewoners en een toelichting gegeven op de situatie.

Duidelijk is dat de bouwtechnische constructie van het gebouw niet is aangetast. Het trappenhuis waarin de brand woedde, is met voorlopige maatregelen weer geschikt gemaakt als vluchtweg in geval van nood.

De brand brak dinsdagmiddag uit in het trappenhuis aan de buitenzijde van een 13 etages hoge flat aan de Europalaan. De brandweer rukte uit met twee pelotons. Er vielen geen gewonden. Als gevolg van de brand ontstond schade aan het trappenhuis, de bergingen aldaar, en de woningen die direct gelegen zijn aan het trappenhuis.
Provincie:
Tag(s):