zondag, 21. februari 2010 - 17:46

Flinke steekwond na poging overval

Hoorn

Zaterdag 01.30 uur werd de politie gewaarschuwd door een 56-jarige man uit Blokker die gewond thuis gekomen was. Hij was rond middernacht vanaf het huis van een vriendin te voet op weg naar huis en was onderweg in Hoorn overvallen door twee onbekend gebleven personen.

De man liep rond 00.00 uur via het winkelcentrum aan het Betje Wolffplein over straat. Hij kwam op het plein via de achterzijde bij het tunneltje naar de Rondeelstraat. Voordat hij het tunneltje in kon lopen, werd hij agressief benaderd door een onbekende man die geld van hem eiste.

Als reactie gaf hij hem een flinke stomp in zijn gezicht. Deze verdachte greep naar zijn gezicht en droop af. Er kwam een tweede dader bij vanuit de onderdoorgang van de supermarkt Vomar. Deze maakte een zwaaiende beweging naar het slachtoffer en stak hem in zijn buik met de woorden; ‘Hier heb je wat’.

De beiden mannen verdwenen hierna zonder buit. Het slachtoffer liep moeizaam verder in de richting van zijn huis en kreeg onderweg een lift van een kennis. Thuis belde hij 112 en werd hij met een ambulance naar het ziekenhuis vervoerd. Hij had een wond van zes centimeter diep maar mocht na behandeling in het ziekenhuis naar huis.

Het slachtoffer kon een summier signalement van de twee daders geven.

Dader 1 was een man tussen de 20 en 25 jaar oud. Hij had een lengte van rond de 1,75 meter en was mager. Hij sprak met een buitenlands accent, zijn huidskleur is niet duidelijk waargenomen. Hij had een lang en smal gezicht. Hij droeg een zwarte baseballpet met een Nike-vignet en donkere kleding.

Dader 2 was ook tussen de 20 en 25 jaar oud en even lang als dader 1. Veel meer is van hem niet bekend, behalve dat hij geen hoofddeksel droeg en ook donkere kleding aan had.

Getuigen die inlichtingen over deze brute overval kunnen verschaffen worden verzocht te bellen met de politie in Hoorn: 0900-8844.
Provincie:
Tag(s):