donderdag, 18. maart 2010 - 14:35

FNV eist ruim 3 ton voor OPS-slachtoffer

Den Haag

FNV Bureau Beroepsziekten laat zich niet afschrikken door vertragingstactiek van verzekeraar in hun strijd om erkenning te krijgen van de schildersziekte OPS

'Dit is een schoolvoorbeeld van de manier waarop een verzekeraar de aansprakelijkheid is blijven bestrijden tot aan de hoogste rechtsinstantie, terwijl deze al uit en te na was aangetoond bij de kantonrechter. Gelukkig heeft de Hoge Raad dit nu ook vastgesteld.' Aldus directeur Marian Schaapman over de zaak die door Bureau Beroepsziekten FNV uiteindelijk succesvol is afgesloten voor een werknemer met de gevreesde schildersziekte OPS.

De betrokken werknemer, lid van FNV Bondgenoten, was operator op de verfafdeling van lamellenfabriek Hunter Douglas in Rotterdam van 1988 tot 1999. Zijn werk bestond uit het instellen en opbouwen van de verfrollen uit de verfmachines en bij kleurwisselingen het schoonmaken daarvan. Na 11 jaar viel de man op 34-jarige leeftijd uit met klachten van moeheid, vergeetachtigheid, snel geïrriteerd zijn en somberheid. Eerder al waren leverfunctiestoornissen bij hem vastgesteld. In 2001 werd bij hem de ziekte OPS vastgesteld.
Provincie:
Tag(s):