zaterdag, 2. oktober 2010 - 22:22 Update: 08-07-2014 1:02

Fout jonge doelman nekt NEC bij NAC

Breda

(Elfvoetbal) De laatste weken kreeg hij alle lof toegezwaaid, maar vanavond was dat niet het geval. Een inschattingsfout van Jasper Cillessen werd NEC fataal bij NAC Breda. De jonge keeper tastte mis bij een voorzet, waardoor Matthew Amoah kon scoren. Uiteindelijk werd het 2-0 voor de Brabanders.

Toen Joonas Kolkka na een halfuur voorzette, besloot Cillessen uit zijn doel te komen. Maar Kees Luijckx kreeg de bal op zijn hoofd, waarna Matthew Amoah simpel in het lege doel kon koppen. Dat deed de Ghanees op randje buitenspel, maar Rens van Eijden bevond zich op één lijn met de aanvalsleider van NAC.

NAC liet het balbezit aan NEC, dat zich daar voor rust geen raad mee wist. Toen Cillessen een hoge bal wél wegstompte, kon Donny Gorter schieten. Met een fraaie boogbal vond de middenvelder de lat.

Na rust drong NEC aan, maar Jelle ten Rouwelaar voorkwam met enkele knappe reddingen de gelijkmaker. John Goossens (pegel vanaf de zijlijn) en Lasse Schöne (vrije schietkans recht voor het doel) vonden de doelman op hun weg, terwijl Björn Vleminckx in kansrijke positie naast schoot.

NAC counterde in de slotfase naar een onverdiende 2-0. De ene invaller Ali Boussaboun bediende de andere: Fouad Idabdelhay. En daarmee kreeg NAC veel te veel, want het spel deed pijn aan de ogen.
Categorie:
Tag(s):