zondag, 9. mei 2010 - 16:02

Foutje op laatste sprong kost Lansink veel geld

In de Spaanse stad Valencia is de Global Champions Tour, een initiatief van de Nederlander Jan Tops, onder grote publieke belangstelling van start gegaan. De eerste wedstrijd, met een prijzenpot van 285.000 euro, kende een barrage met drie combinaties en onder hen de NederBelg Jos Lansink.

Lansink bereed in deze wedstrijd Valentina van 't Heike en hij noteerde in deze barrage de snelste tijd. Helaas voor Jos maakte de merrie op de allerlaatste hindernis van het barrageparcours een springfout, waardoor de Fransman Timothée Anciaume met Lamm de Fetan met de hoofdprijs van 95.000 euro ging strijken. De Duitser Marcus Ehning legde met Sabrina beslag op de tweede plek en incasseerde 57.000 euro, terwijl Lansink tevreden diende te zijn met 38.000 euro.

Onder de 18 ruiters die in de tweede ronde van start mochten gaan drie Nederlandse combinaties. Van hen had Harrie Smolders (Hooge Mierde) met Exquis Walnut de Muze de beste uitgangspositie veroverd, door in het basisparcours foutloos te blijven. Met Smolders waren er in de eerste manche nog elf combinaties foutloos gebleven. In de tweede ronde noteerde Smolders 13 strafpunten, waardoor hij uiteindelijk als 14de eindigde. Leon Thijssen (Baarlo), die met Tyson een springfout maakte in de eerste ronde, moest in de tweede manche twee springfouten accepteren en werd elfde. Eric van der Vleuten (Mierlo), afgelopen weekeinde nog tweede in het Nederlands Kampioenschap in Mierlo met VDL Groep Kaïd, eindigde als 17de in de uitslag. Nadat Kaïd in de eerste manche twee springfouten had gemaakt, noteerde de combinatie in de tweede manche 16 strafpunten. Leopold van Asten (Duizel), die VDL Groep Amelie had gezadeld, noteerde in het basisparcours drie springfouten en eindigde als 34ste.
Categorie:
Tag(s):