woensdag, 18. augustus 2010 - 9:49

Fractiekamer PVV zwaarder beveiligd

Den Haag

De fractieruimte van de PVV wordt zwaarder beveiligd. Dit schrijft het Nederlands Dagblad woensdag.

Zo wordt de ruimte waar de fractie gaat vergaderen met dubbele deuren afgesloten, komen rondom de fractieruimten nieuwe wanden en worden screeningruimtes bij de liften aangelegd.

Aanleiding hiervoor is de forse groei van de fractie ( van 9 naar 24 fractieleden) en de gebleken zwaktes in de beveiliging.

Eerder dit jaar kwam de beveiliging van de Tweede Kamer in opspraak. Undercoveragenten bleken tot twee keer toe erin te zijn geslaagd een vuurwapen de PVV-fractieruimte binnen te smokkelen.
En buitenlandse agenten, die in opdracht van Wilders testen uitvoerden om zijn beveiliging te checken, wisten al eerder tot aan Wilders deur te komen.

De Kamer heeft een eigen beveiligingsdienst, maar krijgt wel bijstand van particuliere bedrijven. De beveiliging van de gehele Tweede Kamer is al eerder uitgebreid. Zo is het Kamergebouw nu voorzien van kogelvrij glas, zijn overal elektronische poortjes geplaatst en is het aantal ingangen beperkt. Toch hoopt de Kamer meer bezoekers te gaan trekken, vooral scholieren.
Provincie:
Tag(s):