zondag, 18. april 2010 - 18:50

Fransen met kofferbak vol drugs met 240 km/u op de vlucht

Breda

Het Korps landelijke politiediensten (KLPD) heeft zaterdagochtend 17 april 2010 twee Fransen aangehouden die trachtten te ontsnappen met 240 km/uur. Zij bleken stoptekens te negeren omdat ze ruim 28 kilo aan cocaïne en heroïne de grens over wilden brengen.

ij bleken stoptekens te negeren omdat ze ruim 28 kilo aan cocaïne en heroïne de grens over wilden brengen. Beide mannen zijn in verzekering gesteld. De auto en de verdovende middelen zijn in beslag genomen. Een derde, 28-jarige, Fransman is in verzekering gesteld voor het bezit van 100 gram cocaïne. De drie verdachten worden morgen voorgeleid aan de Rechter Commissaris. De straatwaarde van de 28 kilo drugs bedraagt ongeveer 2.000.000 euro.

In de nacht van vrijdag 16 op zaterdag 17april hielden medewerkers van de Verkeerspolitie Breda op de A16 met vier eenheden rijdend een verkeerscontrole met het accent op het vervoer van verdovende middelen.

Een 25-jarige man uit Sully sur Loure (F) en een 22 jarige Fransman zonder bekende woonplaats wilden zich onttrekken aan stoptekens van de politie. Ook nadat ze met een onopvallende en een opvallende surveillanceauto klem waren gereden probeerden ze al achteruit rijdend te ontsnappen. Nadat op de bestuurder een pistool was gericht staakte hij zijn actie. In de koffer van de auto werd de grote hoeveelheid drugs aangetroffen. De bestuurder had ook nog 12 gram hennep en 6 gram hasj bij zich.

De verdovende middelen zijn getest door de afdeling Forensische Opsporing van de Nationale Recherche van het KLPD.
Provincie:
Tag(s):