dinsdag, 15. juni 2010 - 16:28 Update: 03-10-2018 22:02

Fryslân: mooiste provincie van Nederland

Fryslan mag zich voortaan de ' Mooiste provincie van Nederland ' noemen. De titel is dinsdagmiddag in Amsterdam toegekend door de Vereniging Nederlands Cultuurlandschap. Die heeft alle provincies uitgebreid beoordeeld op onder meer de aanwezigheid van natuur en bos en op het behoud van het oorspronkelijke agrarische karakter.

Commissaris van de Koningin John Jorritsma reageerde zeer verguld op de toekenning van de prijs. In zijn dankwoord stelde hij dat de titel alle Friezen toekomt. ,,Samen zorgen de Friezen ervoor dat deze provincie zo mooi is. Zij hebben deze prijs verdiend.’’

Ook stelde Jorritsma dat de prijs aangeeft dat vernieuwingen in het landschap mogelijk zijn zonder afbreuk te doen aan het karakter. ,,De dynamiek van wonen, werken en recreëren gaat in Fryslân samen met het behoud van het mooie landschap. Dat is een groot compliment.’’ Om inwoners van andere provincies zelf een oordeel over Fryslân te laten vellen, nodigt de heer Jorritsma hen van harte uit naar Fryslân te komen.  

Categorie:
Provincie: