maandag, 8. februari 2010 - 13:51

Gaslek leidt tot ontruiming bedrijfspand

Dordrecht

Een gaslek in een gasontvangststation aan de Baanhoekweg heeft maandagochtend vroeg tot de ontruiming van een naastgelegen bedrijf geleid. ‘Niemand raakte gewond’, meldt de politie maandagmiddag.

Rond 07.30 uur werd een sterke gaslucht aan de Baanhoekweg gemeld, waarna brandweer, politie, energiebedrijf en de Gasunie snel ter plaatse gingen. In een plaatselijk gebouw met daarin een gasontvangststation werd daadwerkelijk een gasophoping aangetroffen. De leidingen in het gebouw werden afgesloten en het station werd geventileerd, waarna de Gasunie en het energiebedrijf opzoek konden gaan naar de lekkage.

Ondertussen werd een deel van de Baanhoekweg voor alle verkeer afgesloten en werd een naburig bedrijfspand uit voorzorg ontruimd, waardoor zo’n 20 mensen tijdelijk het pand moesten verlaten. De ontruiming verliep probleemloos.

De brandweer hield voortdurend de concentratie gas in de lucht in de gaten en gaf om 10.00 uur het sein veilig. De geëvacueerde medewerkers konden daarop weer terug aan het werk. Huishoudens en bedrijven in de omgeving van het gasontvangststation hadden geen last van de lekkage. Het energiebedrijf zorgde er via omleidingen voor dat niemand in de omgeving zonder gas kwam te zitten.

Een gasontvangststation is een locatie waar het gas uit het hoofdnet of regionale net overgaat in het plaatselijke netwerk. Waar precies het lek zich bevindt is nog niet bekend, wat ook geldt voor de oorzaak van het ontsnappen van het gas.

Kijk voor meer foto's op Blikop112.nl
Provincie:
Tag(s):