vrijdag, 12. februari 2010 - 22:38

Gebroken been na winkeldiefstal

Hoorn

Op donderdagmorgen liep een 23-jarige man uit Hoorn een gebroken been op tijdens zijn vlucht vanaf een winkel waar hij een telefoon had gestolen.

De man was in een winkel aan de Grote Noord in Hoorn. Hier had hij woorden met een 22-jarige medewerkster over een persoonlijke aangelegenheid. Beiden kenden elkaar vaag.

Toen de man de winkel verliet, pakte hij de GSM van de vrouw van de toonbank en liep de winkel uit. Buiten stapte hij op een scooter. De vrouw, die hem tegen probeerde te houden, kreeg nog een schop.

De man reed vervolgens weg met een snelheid van ongeveer 50 km per uur. Op het Grote Noord toeterde de verdachte enkele keren om voetgangers aan de kant te laten gaan. Een man die niet aan de kant ging werd door de verdachte aangereden (geschampt). De verdachte verloor hierdoor de macht over het stuur, kwam ten val en kwam tegen een lantarenpaal tot stilstand. Hij brak daarbij een been en moest voor behandeling worden opgenomen in het Westfries Gasthuis.

Bij controle bleek de bromfiets van de verdachte mogelijk van diefstal afkomstig te zijn. De man is aangehouden. De politie stelt een nader onderzoek in.
Provincie:
Tag(s):