maandag, 26. april 2010 - 19:03

Geen parkeerboetes door boze gemeenteambtenaren

Den Haag

Woensdag 28 april zullen parkeercontroleurs in Den Haag, Utrecht, Haarlem, Haarlemmermeer, Hoorn en Purmerend géén parkeerbonnen uitdelen. Ze komen daarmee in actie voor een betere cao voor gemeenteambtenaren.

Dat stelt FNV-AVAKABO op haar site. Het is op dit moment onrustig in de ambtenarenwereld door een conflict voor een betere coa. De vakbonden eisen met de acties koopkrachtbehoud en werkzekerheid voor alle ambtenaren.

Parkeercontroleurs sluiten woensdag aan in de rij van protesten. Ook andere Haagse gemeenteambtenaren leggen het werk neer. De gemeenteambtenaren starten de actie met een symbolische begrafenisoptocht vanaf de brandweerkazerne op de Zamenhofstraat, via het kantoor van de werkgeversvereniging VNG, naar het Stadhuis. De cao zal hierbij symbolisch ten Grave worden gedragen en de doodskist die wordt meegedragen zal worden aangeboden aan Burgermeester Jozias van Aartsen. De acties moeten druk op de werkgever vergroten.

De veegdienst zal drie dagen niet vegen, ook niet na de Haagse Koninginnennach en op Koninginnedag. Dat geld ook voor de vegers en vuilnisophalers in Amsterdam. Ook zij leggen het werk neer.
Provincie:
Tag(s):