maandag, 1. maart 2010 - 18:40

Geen slachtoffer aangetroffen bij nieuwe zoekactie

Harderwijk

Bij de nieuwe zoekactie van de politie op het water bij Harderwijk, is maandag 1 maart geen slachtoffer van een mishandeling aangetroffen. In samenwerking met politiemensen van het KLPD werd op het Wolderwijd, vanaf een politieboot met sonarapparatuur, gezocht naar een mogelijk slachtoffer van een ernstige mishandeling op zaterdagavond jongstleden.

De zoekactie is na korte tijd gestaakt, omdat de meest voor de hand liggende locaties waar gezocht moest worden, voor de apparatuur te ondiep was.

Getuigen meldden die avond bij de politie, dat een minderjarige jongen tegen hen had gezegd, dat hij rond 22.00 uur iemand bewusteloos had geslagen en in het water tussen Harderwijk en strand Horst had gegooid.
De politie zocht vervolgens afgelopen zondag met een speurhond, boten van de brandweer en een politiehelikopter. Toen dit alles geen resultaat had, werd maandagochtend een zoekactie gestart met behulp van sonarapparatuur.

De minderjarige verdachte zou die avond bij meerdere vechtpartijtjes in Harderwijk betrokken zijn geweest. De politie is dringend op zoek naar getuigen. Ook iemand die zaterdag mogelijk slachtoffer is geweest van deze jongen en zich nog niet bij de politie heeft gemeld, wil de politie graag spreken. De politie in Harderwijk is bereikbaar op 0900 8844.
Provincie:
Tag(s):