donderdag, 17. juni 2010 - 10:05

Geen strafrechtelijk vervolg incident buiten Club Q

Het OM heeft geoordeeld dat het incident dat zich buiten Club Q heeft afgespeeld in de nacht van zaterdag 17 april op zondag 18 april 2010, waarbij de 20-jarige Gerard Dijkstra zwaar gewond is geraakt, gekwalificeerd moet worden als een ongeval. De twee verdachten, een 20-jarige en een 17-jarige man uit Dongeradeel, die respectievelijk op 1 juni en 8 juni zijn aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij dit incident, worden niet vervolgd.

Het OM is tot dit oordeel gekomen na grondig onderzoek en diverse getuigenverklaringen. Uit het onderzoek is duidelijk geworden dat het ongeval het gevolg is van een aantal schermutselingen en vechtpartijtjes die in en buiten Club Q hebben plaatsgevonden. Het slachtoffer, Gerard Dijkstra, was geen bezoeker van Club Q, maar bemoeide zich met een van de laatste ruzies, waarbij dorpsgenoten betrokken waren. Hij kwam hierbij ongelukkig ten val en liep ernstig letsel op. Hij herstelt momenteel in een revalidatiecentrum.

De betrokkenen zijn van deze beslissing op de hoogte gebracht.

Het onderzoek naar het incident dat zich binnen Club Q afspeelde, waarbij Redmar Smedema om het leven is gekomen, is nog in volle gang.
Provincie:
Tag(s):