dinsdag, 12. januari 2010 - 23:06

Geen treinen van en naar Lelystad

Lelystad

Vanaf zaterdagmorgen 16 januari tot maandagmorgen 18 januari 2010 rijden er geen treinen van en naar Lelystad. De aannemerscombinatie Lely 200 gaat op zeven locaties langs het spoor aan de slag. Bij de Zuigerplasdreef is de toegang voor autoverkeer dit weekend gesloten. Bij de Tjalk is de fietsonderdoorgang tijdelijk gesloten. Dit is nodig voor de verbreding van het spoor vanwege de aanleg van de Hanzelijn.

Het parkeerterrein bij het Zuigerplasbos is dit weekend gesloten voor auto’s. Het Zuigerplasbos kan wel via een toegang zuidelijk van de hoofdingang lopend of met de fiets worden bereikt. Op vier locaties bij het Zuigerplasbos legt de aannemer wissels en nieuw spoor aan en verwijderen zij het oude spoor. Tevens verrichten zij ook werkzaamheden aan de seinen en de bovenleiding.

De aannemer verwijdert in het weekend van 16 januari de glasplaten van de stationsgevel aan de westkant (rechtbankzijde). De werkzaamheden vinden plaats binnen vanaf het huidige werkterrein van de aannemer bij het station.

De fietsonderdoorgang ter hoogte van de Tjalk is van vrijdag 15 januari 16.00 uur tot maandagmorgen 18 januari 9.00 uur tijdelijk afgesloten. De aannemer gaat de tijdelijke damwanden met een heistelling uit de grond trillen. De wanden worden met een heistelling eruit getrild. Fietsers worden met bebording omgeleid via de onderdoorgang bij Fivelingo.

Van 18 januari tot medio september 2010 kunnen fietsers geen gebruik maken van het fietspad onder het spoorviaduct bij de Houtribdreef. Zij worden omgeleid via de onderdoorgang bij het Kofschip. De tijdelijke afsluiting is nodig om het spoorviaduct te kunnen verbreden voor de aanleg van de Hanzelijn. Vanaf 25 januari tot medio juni 2010 wordt een deel van de noordelijke rijbaan van de Houtribdreef voor het autoverkeer afgesloten tussen het spoorviaduct en de toegangsweg naar Karveel. De zuidelijke rijbaan van de Houtribdreef wordt gedurende deze periode ter plaatse in twee richtingen gebruikt.
Provincie:
Tag(s):