maandag, 1. februari 2010 - 14:56

Geen vervolging in 'Vijverdode'-zaak

De officier van justitie in ’s-Hertogenbosch heeft maandag besloten geen verdere vervolging in te stellen tegen een 52-jarige man uit Nuenen. Dit heeft het Openbaar Ministerie (OM) maandag laten weten.

Dode man in vijver
Op 8 november 2009 werd het dode lichaam van een 34-jarige man aangetroffen in de vijver van de woning gelegen aan de Opwettenseweg te Nuenen. Na rechercheonderzoek is gebleken dat één van de bewoners van het betreffende pand in gevecht is geweest in de vijver met het latere slachtoffer.

Mogelijk misdrijf
Vastgesteld werd door de recherche dat het slachtoffer mogelijk ten gevolge van een misdrijf was overleden. Door de officier van justitie werd sectie bevolen. Deze sectie is op 10 november 2009 verricht door het Nederlands Forensisch Instituut te Den Haag. Op 11 november jl. werden de voorlopige resultaten bekend van dit onderzoek. Er volgde nog aanvullend toxicologisch onderzoek.

De resultaten van dit onderzoek zijn deze week bekend geworden. Noch de sectie, noch het toxicologisch onderzoek heeft een exacte doodsoorzaak aangetoond. Wel is vast komen te staan dat een aantal stoffen (medicijnen en drugs), waarvan bij het toxicologisch onderzoek is gebleken, mogelijk van invloed zijn geweest op het gedrag en/of de handelingsbekwaamheid van het slachtoffer.

Seponeren
Op grond van deze informatie heeft het Openbaar Ministerie besloten de strafzaak tegen de 52-jarige verdachte te seponeren. Er is immers geen directe betrokkenheid van de verdachte aangetoond bij de dood van het slachtoffer.
Provincie:
Tag(s):