maandag, 22. februari 2010 - 16:24

Geen vervolging ME-optreden Stoepemaheerd

Groningen

Na een onderzoek heeft het Openbaar Ministerie besloten om geen strafrechtelijke vervolging in te stellen tegen de ME'ers en andere politiemensen die betrokken zijn geweest bij ongeregeldheden tijdens de jaarwisseling bij het winkelcentrum Stoepemaheerd in Groningen.

Gedurende de afgelopen jaarwisseling vonden ernstige ongeregeldheden plaats in de wijk Beijum. Hierbij besloot de politie de ME in te zetten om de openbare orde te herstellen. Ook werd besloten om het winkelcentrum aan de Stoepemaheerd vrij van personen te maken. Er werden diverse politiemedewerkers, waaronder de ME, ingezet. De politie maakte daarbij gebruik van politiehonden, -paarden en de wapenstok.

Gedurende de politieactie actie werd een 22-jarige inwoner van Groningen, die zich op politiebevel niet tijdig verwijderde, met de wapenstok geslagen. Ook werd hij meermalen gebeten door een politiehond. De man heeft aangifte gedaan tegen de politie vanwege het geweld dat volgens hem ten onrechte en excessief was ingezet.

Het Openbaar Ministerie vindt niet dat de betrokken politiemensen opzettelijk en met overschrijding van de normen, de man hebben mishandeld. Daarom is verdere strafrechtelijke vervolging ook niet aan de orde. Het Openbaar Ministerie heeft dit inmiddels aan de man en zijn advocaat in een persoonlijk gesprek toegelicht.
Provincie:
Tag(s):