woensdag, 24. februari 2010 - 15:46

Geen vervolging na lekken rapport MIDI-theater

Breda

De politie Midden en West Brabant heeft het onderzoek naar het lekken van het conceptrapport over het MIDI theater in Tilburg afgerond. ‘Het onderzoek geeft geen reden tot het instellen van vervolging door het Openbaar Ministerie Breda’, meldt het OM woensdag.

Op 10 oktober 2009 bleek uit berichtgeving in het Brabants Dagblad, door Omroep Brabant en Eén Vandaag dat deze media beschikten over informatie uit het vertrouwelijke conceptrapport over het MIDI theater van de enquêtecommissie van de Tilburgse gemeenteraad. Dit rapport zou door de enquêtecommissie pas op 13 oktober openbaar worden gemaakt.

Naar aanleiding van deze publicaties is door de enquêtecommissie aangifte gedaan van schending van de geheimhoudingsplicht die binnen de commissie was afgesproken. De politie MWB heeft onder leiding van het OM Breda een onderzoek gedaan.

Hierbij is vastgesteld dat naast de leden van de enquêtecommissie een groot aantal andere personen zowel binnen de gemeente Tilburg als daarbuiten beschikten over het rapport of daarvan kennis zouden kunnen hebben nemen.

Gelet op dit grote verspreidingsbereik is niet na te gaan hoe en door wiens toedoen het conceptrapport of daaraan ontleende informatie in handen van de media is gekomen. Het OM heeft dan ook besloten het onderzoek af te sluiten.

De gemeente Tilburg is inmiddels over dit besluit geïnformeerd.
Provincie:
Tag(s):