dinsdag, 28. september 2010 - 9:39

Geen vervolging voor overlijden 'pannenkoekenman'

Maarssen

De officier van justitie in Utrecht heeft besloten geen vervolging in te stellen tegen het personeel van verzorgingshuis De Valkenier in Maarssen of het verzorgingshuis zelf. In dit tehuis kwam een 56-jarige man vorig jaar te overlijden nadat hij zich verslikt had in een pannenkoek.

De 56-jarige bewoner van De Valkenier had slikproblemen en mocht alleen onder begeleiding eten. Op de bewuste dag, 18 juli 2009, heeft een flexmedewerkster hem voor een andere bewoner aangezien, hem een ongemalen pannenkoek gegeven en hem zonder begeleiding laten eten. De man heeft zich vervolgens verslikt. Hij is daarop overgebracht naar een ziekenhuis waar hij de volgende dag, op 19 juli 2009, is overleden.

Het onderzoek van het Openbaar Ministerie heeft zich gericht op de mogelijke verwijtbaarheid van twee individuele medewerkers van De Valkenier en de Raad van Bestuur van Abrona, waar de instelling onderdeel van uit maakt. Het Openbaar Ministerie heeft de strafzaken tegen de twee individuele medewerkers al eerder geseponeerd. Hun was geen persoonlijk strafrechtelijk verwijt te maken ten aanzien van dit overlijden.
Provincie:
Tag(s):