donderdag, 20. mei 2010 - 14:09

Geen vervolging voor schietende Drentse agenten

Assen

De twee agenten van Politie Drenthe die hun dienstwapen onrechtmatig hebben gebruikt bij een aanhouding van een voorvluchtig persoon, worden niet strafrechtelijk vervolgd. Dit maakte het Openbaar Ministerie in Assen bekend.

De agenten zetten een achtervolging in nadat een tweetal mannen vluchtten nadat er één zich onttrok aan een aanhouding. Na een wilde achtervolging stopte de auto en de twee inzittenden vluchtten te voet. De agenten zetten eveneens te voet de achtervolging in. Eén van de mannen bleef rennen, ondanks dat hem werd toegeroepen dat hij was aangehouden. Vervolgens zijn door de agenten in totaal vijf schoten gelost. Drie daarvan waren waarschuwingsschoten. De twee andere schoten waren gericht op de benen van de wegrennende persoon. De voortvluchtige mannen zijn ontkomen. Achteraf bleek dat een passerende auto geraakt was door een politiekogel. De inzittenden van die auto bleken ongedeerd. De geleden schade aan de auto is inmiddels vergoed.

Beide agenten zijn door de Korpschef van Politie Drenthe disciplinair bestraft. Het Openbaar Ministerie vindt dat voldoende reactie en ziet geen aanleiding nadere stappen te ondernemen.
Provincie:
Tag(s):