zaterdag, 6. maart 2010 - 18:47

Geen wijzigingen in zetels na hertelling Stadskanaal

Stadskanaal

De hertelling van de verkiezingsuitslag in de gemeente Stadskanaal heeft niet tot veranderingen in de zetelverdeling geleid. Dat heeft de hertelling op zaterdag 6 maart uitgewezen.

De PvdA blijft de grootste partij met 7 zetels. Het CDA heeft 6 zetels, de ChristenUnie 4, VVD 2, Gemeentebelangen 2, SP 1 en D66 ook 1. Volgens de eerste telling na de verkiezingen had D66 met één stem verschil een restzetel veroverd ten koste van de PvdA.

Vanwege het grote belang dat deze ene stem voor de zetelverdeling maakte, wilde de gemeente de voorlopige uitslag gecontroleerd hebben. Dit met het oog op de zorgvuldigheid en de transparantie. De gemeente wilde er zeker van zijn dat de stemmen correct zijn geteld en dat elke partij zeker wist dat iedere zetel hen toekwam.

Na de hertelling bleek dat de PvdA 16 stemmen minder had gekregen dan aanvankelijk was geteld. Het CDA had één stem minder, de ChristenUnie drie minder en D66 één meer. In totaal zijn volgens de hertelling 12.572 stemmen uitgebracht; 19 minder dan na 3 maart waren geteld.
Provincie:
Tag(s):