donderdag, 8. juli 2010 - 18:43

Geen WK-feest voor 4 relschoppers Den Haag

Den Haag

Vier Hagenaars die op 6 juli op het Jonckbloetplein tijdens de halve finale van het WK geweld pleegden tegen de politie, moeten van de rechter vast blijven zitten tot na de WK-finale.

Vandaag verschenen drie verdachten (21, 33 en 28 jaar uit Den Haag) voor de supersnelrechter op verdenking van openlijk geweld tegen de politie na de halve finale op 6 juli. De Hagenaars werden verdacht van het gooien van stenen, flessen en andere spullen richting de Mobiele Eenheid.

De officier van justitie eiste tegen twee verdachten een onvoorwaardelijke gevangenisstraf van 8 dagen en een werkstraf. Met de aftrek van de twee dagen die de verdachten al vastzitten, betekent dit dat zij pas woensdagochtend vrijkomen. Een dag na de huldiging van Oranje. Tegen de derde verdachte eiste het OM een gevangenisstraf van vier weken waarvan twee weken voorwaardelijk.

Volgens de officier van justitie moet het afgelopen zijn met de problemen op het Jonckbloetplein. Door de verdachten tot na de WK-finale en de huldiging vast te houden, wordt voorkomen dat de verdachten opnieuw in de fout gaan.

De supersnelrechter veroordeelde de 21-jarige verdachte conform de eis van het OM tot een gevangenisstraf van 8 dagen en een werkstraf van 60 uur. De 33-jarige verdachte werd veroordeeld tot een gevangenisstraf van 15 dagen, waarvan 7 dagen voorwaardelijk. De officier van justitie had 8 dagen gevangenisstraf en 80 uur werkstraf geëist. De derde verdachte (28) werd veroordeeld conform de eis van het OM.
Provincie:
Tag(s):