maandag, 18. januari 2010 - 8:58

Geldautomaat opgeblazen Oost-Souburg

Oost-Souburg

De geldautomaat van de Rabobank aan het Oranjeplein in Oost-Souburg is vannacht om ongeveer 02.45 uur opgeblazen. De voorkant van de automaat werd hierbij ernstig beschadigd. Volgens de politie is er vermoedelijk geen geld buitgemaakt.

In een plantsoen tegenover de bank werd door de politie een handgranaat aangetroffen. De slagpin was uit het explosief verwijderd, maar de granaat heeft dienst geweigerd. Inmiddels is het explosieven opruimingscommando van de Koninklijke Landmacht aanwezig in Oost-Souburg. De medewerkers daarvan zullen de handgranaat verder onschadelijk maken.

De omgeving van het Oranjeplein is afgezet. Omdat er geen gevaar is voor omwonenden worden er ook geen panden in de buurt ontruimd.

Up-date

De granaat die bij het onderzoek op het Oranjeplein ter plaatse werd aangetroffen betreft een 'scherpe' granaat. De granaat is door het explosieven opruimingscommando van de Koninklijke Landmacht onschadelijk gemaakt. De technische recherche van de Zeeuwse politie gaat de granaat verder op sporen onderzoeken. De politie is op dit moment bezig met een buurtonderzoek.
Provincie:
Tag(s):