donderdag, 14. januari 2010 - 14:40

Geldboetes en taakstraffen tijdens snelrechtzitting Groningen

Groningen

Van de tien verdachten die donderdag voor een snelrechtzitting voor de politierechter in Groningen moesten verschijnen, zijn er negen veroordeeld tot (voorwaardelijke) geldboetes en taakstraffen. Eén zaak is door de rechtbank aangehouden. Alle verdachten waren aangehouden tijdens de jaarwisseling.

Voor het beledigen van een politieambtenaar is een voorwaardelijke boete opgelegd van 250 euro. Een inwoner uit Delfzijl moet van de rechter een boete betalen van 400 euro voor het niet voldoen aan een vordering van een politieagent. Het Openbaar Ministerie had 50 uur taakstraf geëist. Twee inwoners van Groningen kregen een boete van 250 - en 300 euro voor het zelfde vergrijp.

Voor het plegen van verzet bij de aanhouding veroordeelde de rechter een inwoner van Groningen tot een boete van 200 euro. Het bedreigen van een agent heeft een man uit dezelfde plaats een taakstraf van 35 uur opgeleverd.

Een duo uit Hoogezand moest zich verantwoorden voor de rechtbank voor brandstichting tijdens oud en nieuw. Beide kregen een taakstraf opgelegd van 30 uur, waarvan 15 voorwaardelijk.

Een verdachte uit Veendam stond terecht voor het mishandelen van een politieagent. Het OM eiste een taakstraf van 120 uur en een schadevergoeding van 260 euro. De rechter was milder van oordeel en veroordeelde de verdacht tot een taakstraf van 80 uur en betaling van 20 euro aan de agent.

De zaak tegen een verdachte uit de gemeente Eemsmond is aangehouden door de rechtbank. De verdachte wilde nog twee getuigen laten horen door de politie. Dit zal in een later stadium gebeuren.
Provincie:
Tag(s):