maandag, 12. april 2010 - 19:58

Geldersedijk Hattem drie weken afgesloten voor snelverkeer

Hattem

In de periode van maandag 19 april, 05:00 uur tot maandag 10 mei, 05:00 uur is de Geldersedijk tussen de Zuiderzeestraatweg en de Burg. Bijleveldsingel in Hattem afgesloten voor snelverkeer.

Deze tijdelijke maatregel is nodig in het kader van de bouw van de nieuwe spoorbrug. Voor (brom)fietsers, voetgangers en streekbussen wordt een tijdelijke onderdoorgang gecreëerd. Ander verkeer wordt ter plaatse omgeleid.

Het laswerk aan de Hattemzijde is zover gereed dat de aannemer de resterende delen kan schilderen. Om alle brugdelen goed, veilig en snel te kunnen bereiken bouwt hij tijdelijk een grote steiger onder en naast de brug. Hiervoor is het noodzakelijk de Geldersedijk af te sluiten voor snelverkeer. Dit wordt omgeleid via de Zuiderzeestraatweg, Hilsdijk, Hessenweg, Vechtstraat en Burg. Bijleveldsingel. Voetgangers, (brom)fietsers en streekbussen kunnen ter plaatse gebruik maken van een tijdelijke tunnelconstructie. Deze biedt hen veilige doorgang langs en onder de werkzaamheden.

ProRail bouwt een nieuwe spoorlijn tussen Lelystad en Zwolle: de Hanzelijn. Vanaf december 2012 duurt een treinreis tussen beide steden slechts dertig minuten. Zodoende komen het noorden en noordoosten van Nederland in reistijd veel dichter bij de Randstad te liggen. Ook zorgt de Hanzelijn voor minder drukte op de Gooilijn en de Veluwelijn. Langs de Hanzelijn verrijzen nieuwe stations in Dronten en Kampen en wordt station Lelystad aangepast. Het tracé krijgt bovendien een nieuwe brug over de IJssel tussen Hattem en Zwolle en een tunnel onder het Drontermeer tussen Kampen en Dronten.
Provincie:
Tag(s):