zaterdag, 26. juni 2010 - 17:24

Gemeente begint met sloop Catharijnebak

Utrecht

De gemeente begint maandag met de voorbereidingen van de sloop van de Catharijnebak. Vanwege de werkzaamheden moet het autoverkeer vanaf het Paardenveld richting Mariaplaats het met een rijstrook minder doen. Dat is al vanaf donderdag het geval.

Om te voorkomen dat het verkeer volledig vastloopt worden de verkeerslichten op de kruising Vredenburg / Smakkelaarsveld / Catharijnesingel anders afgesteld. Het autoverkeer op de Catharijnesingel krijgt langer groen en bijgevolg de bussen en fietsers tussen Vredenburg en Smakkelaarsveld langer rood.

Voordat de Catharijnebak gesloopt kan worden moeten er eerst damwanden geslagen worden. Dit om te voorkomen dat de boel na de sloop van het beton in elkaar zakt. De damwanden komen aan de buitenkant van de bak. De gemeente begint met het slaan van de wanden langs het deel van de bak ter hoogte van de Mediamarkt. Dat gaat twee weken duren. Direct daarna begint de sloop van de bak. Dat zal gepaard gaan met een hoop herrie, stof en trillingen.

Nog niet duidelijk is of de wanden langs het deel ter hoogte van het Smakkelaarsveld aansluitend geslagen worden, of dat dat in de loop van de zomer gebeurt. Het slaan van de damwanden aan de andere kant van de bak volgt pas later.
Provincie:
Tag(s):