dinsdag, 25. mei 2010 - 11:58

Gemeente Oldambt herziet bestemmingsplannen

Oldambt

Begin 2010 heeft de Provincie Groningen tegen drie vastgestelde bestemmingsplannen door de gemeente Oldambt beroep ingesteld bij de Raad van State. De provincie is van mening dat er op een aantal onderdelen onvoldoende rekening is gehouden met het provinciaal beleid.

Het beleid van de provincie is onder ander het behoud van slingertuinen, groene linten en glaciale ruggen centraal staat. Verschil in inzicht
De bestemmingsplannen zijn eerder door de gemeente Scheemda vastgesteld in de overtuiging ruimschoots aan het provinciaal beleid tegemoet te komen. Het gaat hier om de bestemmingsplannen `Heiligerlee en Westerlee', `Oostwold, partiële herziening 2009' en `Midwolda, partiële herziening 2009'.

Omdat hier toch sprake bleek van een meningsverschil heeft de gemeente Oldambt besloten de drie bestemmingsplannen aan te passen. Hierover is bestuurlijk overleg geweest met de provincie. De verwachting is dat het het besluit tot aanpassing voldoende is om Gedeputeerde Staten de beroepen in te laten trekken.
Provincie:
Tag(s):