donderdag, 28. januari 2010 - 20:07

Gemeente Venray bezorgd over mogelijke sluiting scholen

Venray

Burgemeester en Wethouders van Venray zijn zeer bezorgd over het toekomstplan van schoolbestuur SPOV (Stichting Primair Onderwijs Venray en regio). Het bestuur wil een aantal basisscholen in de regio sluiten.

Het overkoepelend bestuur van SPOV heeft aangekondigd scholen in Heide, Veulen, Vredepeel en Castenray te sluiten. De scholen gaan fuseren met de scholen in Leunen, Merselo en Oirlo. Ook in Venrayse wijken moeten kleinere scholen dicht en gaan samenwerken met anderen. Het schoolbestuur stelt dat de maatregelen nodig zijn om de kwaliteit van het onderwijs in de toekomst te behouden.

Burgemeester en Wethouders willen in dit stadium nog niet inhoudelijk reageren. Het college wil de plannen van de SPOV eerst goed kunnen bestuderen. Het gemeentebestuur wijst wel op het coalitieakkoord. De collegepartijen stellen daarin scholen in dorpen en wijken zo lang mogelijk te willen behouden. De partijen dragen daarin het college op om met schoolbesturen in debat te gaan over de kwaliteit van het onderwijs. Ook moet de gemeente volgens het akkoord ‘op zoek naar mogelijkheden (… ) om het bestaansrecht van de school te vergroten’. Ook leefbaarheid is een belangrijk thema voor het Venrayse gemeentebestuur.
Provincie:
Tag(s):