donderdag, 3. juni 2010 - 21:35

Gemeente wil beter voorbereid zijn op drukke verkeersmomenten

Tilburg

De gemeente Tilburg wil steviger grip krijgen op het verkeer bij afsluitingen en andere afwijkende topdruktes. Tijdens het Festival van het Levenslied op zaterdag 5 juni werkt de gemeente voor de eerste keer met een regelscenario.

Een regelscenario is een pakket aan verkeersmaatregelen. Deze verkeersmaatregelen informeren het verkeer beter over de veranderde verkeerssituatie en laten het verkeer beter doorstromen. De gemeente voert
deze proef uit met de politie, brandweer en Veolia om samen ervaringen met deze vorm van verkeersmanagement op te doen. Een afsluiting heeft namelijk niet alleen voor de weggebruiker gevolgen, maar ook voor het busvervoer en voor de hulpdiensten.

Op zaterdag 5 juni wordt een rijbaan van de Paleisring aan de kant van de Bibliotheek tussen 10.00 en 17.30 uur afgesloten in verband met de opbouw van een podium voor het festival. Daarna wordt vanaf 17.30 uur tot en met maandag 7 juni 01.00 uur de Paleisring tussen de Piusstraat en parkeergarage Emmapassage afgesloten voor al het verkeer.

Parkeergarage Heuvelpoort blijft bereikbaar via de Heuvelring. Uitgaand verkeer kan alleen weg via de Piusstraat. Parkeergarage Emmapassage blijft bereikbaar via de Paleisring die tussen de Bisschop Zwijssenstraat en de parkeergarage in twee richtingen wordt opengesteld. Om het verkeer in het centrum goed door te laten rijden wordt het eenrichtingsverkeer van de Bisschop Zwijssenstraat tussen de Primus van Gilsstraat en het Stadhuisplein tijdelijk opgeheven.
Provincie:
Tag(s):