maandag, 8. maart 2010 - 14:40

Gemeente Zierikzee opent condoleanceregister

Zierikzee

De gemeente Zierikzee heeft maandag een condoleanceregister geopend na het familiedrama van afgelopen zaterdag.

Een 45-jarige vader schoot zaterdagavond zijn 19-jarig dochter en zijn 9-jarige zoontje dood. De moeder was door de man mishandeld en moest behandeld worden in een ziekenhuis.

Zelfmoord
Niet veel later ontving de politie de melding dat er een schot zou zijn gelost in een nabij gelegen park. Toen agenten hier kwamen troffen zij de vader, liggend naast een bankje, die zichzelf door het hoofd had geschoten. In allerijl is hij naar een ziekenhuis vervoerd, waar hij aan zijn verwondingen is overleden.

Een derde kind, van 14 jaar, zou op het moment van het incident niet in de woning aanwezig zijn geweest. Dit jongetje was op dat moment bij de buren van het gezin. Deze is herenigd met zijn moeder die zondagmorgen omstreeks 04.00 uur het ziekenhuis kon verlaten.

Straatverbod
De 45-jarige man was volgens het Openbaar Ministerie eerder veroordeeld tot 6 maanden cel, waarvan drie voorwaardelijk, voor huiselijk geweld. Op 17 januari 2010 had de man zijn straf uitgezeten en mocht zich niet binnen een straal van vijf kilometer van Zierikzee bevinden. Dit omdat bekend was bij justitie dat de man mogelijk opnieuw geweld zou plegen tegen het gezin.
Provincie:
Tag(s):