maandag, 22. februari 2010 - 9:38

Gemeentelijke onderscheiding voor Kitty Courbois

Amsterdam

Wethouder Carolien Gehrels (Kunst & Cultuur) heeft zaterdag het Ereteken van Verdienste uitgereikt aan mevrouw Kitty Courbois. Dit gebeurde tijdens het Tam Tam Festival in de Stadsschouwburg. Mevrouw Courbois kreeg de onderscheiding als blijk van waardering voor haar werk en monumentale bijdrage aan het Amsterdamse theater.

Kitty Courbois (1937) is een alom geprezen actrice van wie de wortels vast in Amsterdam staan. Zij heeft in haar vijftigjarige carrière vele spraakmakende rollen gespeeld zowel in film als op televisie. Sinds de oprichting van Toneelgroep Amsterdam in 1987 is zij een vaste actrice van het gezelschap. Gedurende haar loopbaan bleef zij trouw
aan Amsterdamse gezelschappen zoals de Nederlandse Comedie, Amsterdams Toneel en Baal.

Het Ereteken van Verdienste wordt toegekend aan diegene die zich gedurende 25 jaar onbezoldigd op bestuursniveau (voorzitter, secretaris, penningmeester, lid dagelijks bestuur) heeft ingezet voor een Amsterdamse vereniging, stichting of instelling. Men hoeft daarvoor niet in Amsterdam te wonen. Het wordt ook in uitzonderlijke gevallen uitgereikt aan iemand die de stad door zijn werk promoot. Voorbeelden hiervan zijn Willeke Alberti en Ger Lataster.
Categorie:
Tag(s):