vrijdag, 4. juni 2010 - 15:35 Update: 08-07-2014 1:04

Gerechtshof stelt BV Veendam in het gelijk

Veendam

(Elfvoetbal) BV Veendam lijkt gered van de ondergang. In het hoger beroep dat de club indiende tegen het faillissement stelde het Gerechtshof in Leeuwarden de club vrijdag in het gelijk. Dat meldt RTV Noord.

Daarmee krijgt de geplaagde eerstedivisionist, die hierdoor weer terugkeert in de surseance van betaling, de kans om haar schulden af te betalen. Indien dat lukt, is de redding definitief. Curator Wim Entzinger heeft de schuldeisers een schikkingsvoorstel gedaan. Als daarover een akkoord wordt bereikt en de KNVB een licentie afgeeft voor volgend jaar, kan de club weer verder.

Afgelopen woensdag werd bekend dat Veendam er vlak voor het verstrijken van de deadline in slaagde om alsnog een sluitende begroting voor volgend seizoen in te dienen bij de KNVB. Was dat niet gebeurd, dan had de club haar proflicentie verloren.

Volgens Entzinger werd 1,2 miljoen euro binnengehaald om de schulden af te lossen. Dit geld komt van de hoofdsponsor en de gemeente Veendam, maar ook van anonieme geldschieters en supporters. De begroting is teruggeschroefd van 2,8 naar 1,7 miljoen.

Veendam raakte eind 2009 in de financiële problemen toen bleek dat een aantal sponsoren vanwege de recessie niet aan dbetalingsplicht konden voldoen. Eerder werd HFC Haarlem daarvan al de dupe. Bij de Roodbroeken werd in januari dit jaar de stekker eruit getrokken.
Categorie:
Tag(s):