woensdag, 8. september 2010 - 11:05

Geringere drukte bij ANWB Alarmcentrale

Den Haag

De ANWB Alarmcentrale heeft het gedurende het afgelopen zomerseizoen minder druk gehad dan vorig jaar.

In vergelijking met 2009 nam het totaal aantal hulpverleningen in deze periode licht af. De hulpverlening aan zieke personen lag op hetzelfde niveau. Het aantal voertuighulpverleningen daalde met 6.8%.

De ANWB vermoedt, dat beide dalingen het gevolg zijn van een afwijkend vakantiepatroon. In totaal riepen bijna 140.000 mensen de hulp in van de Alarmcentrale omdat zij in het buitenland in de problemen waren.

Eerder voorspelde de ANWB al dat er minder mensen op vakantie zouden gaan vanwege de recessie en het WK-voetbal. Daarbij was de verwachting, dat men dichter bij huis zou blijven en ook korter op vakantie zou gaan. Dat het Nederlands elftal wist door te dringen tot in de finale versterkte deze tendens, evenals het fraaie zomerweer in juni en juli.
De ANWB vermoedt dat ook de Ramadan, die voor een deel in de zomervakantieperiode viel, effect heeft gehad. Het aantal autoreizen naar Marokko lag merkbaar lager dan anders, waardoor het steunpunt Barcelona minder in actie hoefde te komen.

In 2010 werden 11% minder kapotte voertuigen vanuit het buitenland teruggebracht naar Nederland. Dat kan deels worden verklaard door het geringere aantal vakanties, maar is tevens te danken aan de inzet van ANWB Wegenwachten die gedurende het zomerseizoen in het buitenland waren gedetacheerd. Veel pechgevallen konden daardoor ter plaatse worden verholpen. Bovendien werd door de ANWB Wegenwacht technische ondersteuning bij reparaties verleend aan de buitenlandse garages.
Provincie:
Tag(s):