woensdag, 21. april 2010 - 16:21

Gesneuvelde militairen terug in Nederland

Eindhoven

De gesneuvelde korporaal van de mariniers Jeroen Houweling en marinier Marc Harders zijn woensdag om 12.20 uur aangekomen op vliegbasis Eindhoven. ‘Daar werden zij met een korte ceremonie overgedragen aan hun nabestaanden’, meldt Defensie woensdagmiddag.

Afgelopen maandag namen in Afghanistan collega´s van verschillende nationaliteiten met een erehaag afscheid van beide mariniers. Bij hun aankomst op Vliegbasis Eindhoven werd een erehaag gevormd door 100 militairen van het Eerste Mariniersbataljon uit Doorn en het Mariniers Opleidingscentrum uit Rotterdam.

Laatste reis
Met de traditionele erehaag, die start in het inzetgebied en eindigt bij de nabestaanden, wordt afscheid genomen van de gesneuvelde collega’s en worden zij symbolisch op hun laatste reis begeleid en beschermd. Enkele collega's uit Uruzgan maakten deel uit van de erehaag en zijn samen met Jeroen en Marc teruggevlogen uit Afghanistan. Na de uitvaartplechtigheden keren deze collega’s terug naar het missiegebied.

Bij de aankomst van het vliegtuig in Eindhoven waren familie en dierbaren aanwezig, evenals Commandant der Strijdkrachten generaal Peter van Uhm, Commandant Zeestrijdkrachten vice-admiraal Matthieu Borsboom en Commandant Korps Mariniers brigadegeneraal Rob Verkerk.
Provincie:
Tag(s):