maandag, 10. mei 2010 - 10:26

Getuige sleept motorrijder weg bij brandende motor

Leiden

Een 38-jarige Amsterdammer, getuige van een aanrijding, heeft zondag 9 mei even na 16.00 uur een 28-jarige motorrijder uit Leiden bij het rijwiel weggesleept. De Amsterdammer reed over de Wassenaarseweg en sloeg linksaf om de Albinusdreef in te rijden.

Op het moment dat hij afsloeg zag hij in zijn ooghoek, op ongeveer honderd meter afstand, een aanrijding tussen een personenauto en een motorrijder. De motorrijder reed over de Wassenaarseweg vanuit de richting Oegstgeest en reed tegen de rechter flank van de tegemoetkomende auto die linksaf sloeg om een inrit in te rijden.

Direct na het ongeval ontstond een enorme rookontwikkeling en sloegen de vlammen in de motor. De Amsterdammer is doorgereden naar het ongeval en zag de twee inzittenden, een 23-jarige Rijnsburger en zijn 21-jarige passagiere uit Leiden, uit de auto rennen. Vermoedelijk geschrokken van de vlammen en mogelijk ontploffingsgevaar zijn omstanders eveneens weggerend. De Amsterdammer zag de gewonde motorrijder liggen naast zijn rijwiel en zag ook dat een deel van zijn broek en laars in brand stond. Vanwege de vlammen heeft de Amsterdammer de motorrijder enkele meters versleept en het vuur gedoofd met zijn handen.

Toen ook de auto van de Rijnsburger begon te branden is de Amsterdammer in de auto gestapt om deze weg te rijden. De Amsterdammer schreeuwde om de autosleutel toen bleek dat deze er niet in zat. Nadat hij deze van de Rijnsburger had gekregen heeft hij de auto bij de brandende motor weggereden.

De motorrijder werd kort daarna zwaargewond naar het LUMC overgebracht. De 21-jarige Leidse werd met nekletsel naar het Rijnland Ziekenhuis vervoerd. De motor brandde volledig uit. De politie heeft beide voertuigen in beslag genomen voor verder onderzoek. De politie prijst het adequate optreden van de Amsterdammer. Door zijn inzet werd erger voorkomen.
Provincie:
Tag(s):