zaterdag, 1. mei 2010 - 14:18

Getuigen redden Stadjer na verkeersongeval

Delfzijl

Een 49-jarige man uit Groningen is vrijdagavond op het Zwet in Delfzijl zwaar gewond geraakt bij een verkeersongeval. Door heldhaftig optreden van twee mannen uit Delfzijl (beiden 48 jaar) kon het slachtoffer, die met zijn auto te water was geraakt, worden gered.

De Stadjer was vermoedelijk met hoge snelheid de controle kwijt geraakt over het stuur van zijn auto. De man reed een lantaarnpaal omver, waarna hij met de wagen in het water van een waterreservoir belandde. Beide getuigen zagen het ongeval gebeuren. Zij sprongen in het koude water om het slachtoffer te helpen. De Stadjer zat bekneld in zijn auto. Beide mannen stonden tot hun schouders in het water en zij konden het hoofd van het slachtoffer nog net boven water houden. De reddingsactie werd bemoeilijkt door stijgend water in het waterreservoir, omdat het pompgemaal in werking was. Met behulp van een takelwagen van de brandweer kon de Stadjer uit zijn benarde positie worden bevrijd. Hij werd met zwaar letsel naar het ziekenhuis gebracht.

De politie heeft veel waardering voor het dappere optreden van beide getuigen. De auto werd afgesleept door een bergingsbedrijf. Bij navraag bleek dat het slachtoffer niet in het bezit was van een rijbewijs. De politie heeft een analyse en een rapportage van het ongeval gemaak
Provincie:
Tag(s):