maandag, 20. september 2010 - 13:02

Gevaarlijke stof Ethyleenoxide vrijgekomen bij bedrijfsongeval

Op het industrieterrein Tradeport Oost te Blerick heeft maandag rond de middag een bedrijfsongeval plaats gevonden waarbij de stof Ethyleenoxide is vrij gekomen. ‘Bij het incident zijn geen personen gewond geraakt’, meldt de brandweer maandagmiddag.

Het pand aan de Faunalaan, en enkele omliggende bedrijven zijn preventief ontruimd. De brandweer in Limburg-Noord kreeg maandag aan het eind van de ochtend om 11.56 uur een melding dat bij het bedrijf een lekkage was ontstaan waardoor er mogelijk gevaarlijke stoffen zouden weglekken. De brandweer heeft een waterscherm ingezet om de stof te verdunnen.

Ethyleenoxide
Ethyleenoxide is brandbaar en giftig en kan in hoge concentraties schade aan de gezondheid veroorzaken. De brandweer heeft de sprinklerinstallatie van het bedrijf en een waterscherm ingezet om stof te verdunnen.

Ook zijn er meetploegen ingezet om concentraties van de stof te meten in de onmiddellijke omgeving. Buiten het bedrijf zijn geen gevaarlijke concentraties van de stof gemeten.

Het bedrijf zelf en omliggende bedrijven zijn uit voorzorg ontruimd. De medewerkers zijn opgevangen in het veilinggebouw van Zon. Het gebied rond het bedrijf is afgesloten.
Provincie:
Tag(s):