woensdag, 13. oktober 2010 - 11:50

Gevangenen in de Koepel overgeplaatst na opstand

Haarlem

In de Haarlemse Koepelgevangenis is zondag onder de gevangenen een opstand uitgebroken. Dit maakt het Haarlems Dagblad woensdag bekend.

Enkele tientallen gedetineerden hebben zich met flink wat tumult verzet tegen het onlangs ingevoerde, strengere regime in de Koepel.
Uit protest tegen de invoering van een nieuw landelijk dag-, weekeinde- en avondprogramma weigerden een aantal gedetineerden 's avonds na het luchten terug naar binnen te gaan.

Nieuwe regels zijn onder andere een dag-, weekeinde- en avondprogramma, waardoor het voor gedetineerden tijdelijk niet mogelijk is om in de weekenden in de Koepel bezoek te ontvangen. Ook mogen ze nu maximaal twee keer per week douchen.

De directie van de Koepelgevangenis vond het protest onaanvaardbaar en liet een deel van de opstandige gevangenen overplaatsen naar andere strafinrichtingen.

Het is niet duidelijk om hoeveel overplaatsingen het precies gaat en waar de gevangen naartoe zijn verplaatst. Ook is het nog niet zeker of ze weer terug zullen komen naar de Koepelgevangenis.
Provincie:
Tag(s):