maandag, 26. juli 2010 - 13:38

Gevonden handgranaat vermist in Zutphen

Zutphen

Bij werkzaamheden op de kruising van de Den Elterweg en de Kleine Omlegging in Zutphen zijn maandag 19 juli zijn twee stuks munitie en een handgranaat, vermoedelijk uit de Tweede Wereldoorlog, aangetroffen. De munitie is vrijdag vernietigd, maar de handgranaat bleek verdwenen te zijn.

Nadat de politie maandag de munitie en de handgranaat heeft aangetroffen heeft zij direct volgens procedure de Explosieve Opruimingsdienst ingelicht. De munitie en de handgranaat, vermoedelijk afkomstig uit de Tweede Wereldoorlog, waren aangetroffen op een afgelegen terrein dat volledige is afgesloten.

Op het terrein is men bezig met baggerwerkzaamheden. De kans bestaat dat de munitie en handgranaat door baggerwerkzaamheden in de IJssel op het braakliggende terrein is beland. Het is niet toegestaan dat terrein te betreden in verband met de werkzaamheden daar. De Explosieve Opruimingsdienst heeft besloten de munitie en de handgranaat vrijdag te vernietigen omdat het terrein achteraf ligt en verder goed is afgesloten.

Vrijdag bleek dat de handgranaat was verdwenen. Mogelijk heeft iemand de handgranaat meegenomen.
Provincie:
Tag(s):