woensdag, 15. december 2010 - 21:30

Gewapende overval op bejaard echtpaar

Meppel

Dinsdagmorgen omstreeks 10:00 uur probeerden tot nu toe onbekenden een echtpaar aan de Thorbeckeklaan in Meppel te overvallen.

De 76-jarige bewoner deed nadat er gebeld werd open en zag een onbekende man met een pistool in zijn hand staan. Deze wilde de deur openen maar omdat met behulp van een ketting de deur op een kier stond, begon de overvaller tegen de deur te duwen en dwong de bewoner deze te openen. De bewoner riep de hulp van zijn 67-jarige vrouw in waarna de overvaller de benen nam.

Een getuige zag de overvaller met een op wacht staande man vertrekken in de richting van de Kuyperstraat. De mogelijkheid bestaat dat de overvallers gebruik hebben gemaakt van een zwarte Mercedes van het type 220. De overvaller die bij de deur stond betrof een man met een Creools/Hindoestaans uiterlijk, begin twintig jaar, ongeveer 1.83 lang en de man droeg een zwart winterjack met een zwarte muts. Hij sprak beschaafd Nederlands. Zijn op wacht staande handlanger was ongeveer 1.70 lang, had een ringbaardje en droeg zwarte kleding met een capuchon.

De politie stelt een buurtonderzoek in en wil graag in contact komen met getuigen van dit voorval. U kunt contact opnemen met de politie via 0900–88 44. Hebt u informatie die van belang kan zijn voor het politieonderzoek maar belt u liever anoniem? Belt u dan met Meld Misdaad Anoniem 0800 7000.
Provincie:
Tag(s):