woensdag, 10. februari 2010 - 11:55

Gewelddadige overvallers opgepakt

Hoogezand

Met de aanhouding van veertien verdachten, in de leeftijd van 17 tot 24 jaar uit onder meer Hoogezand, heeft de recherche van Hoogezand vijf overvallen en een tiental inbraken opgelost.

Op zaterdag 3 oktober 2009 werd een gewelddadige overval gepleegd op twee medewerkers van een winkel in Hoogezand. Een medewerker werd met een honkbalknuppel geslagen en de ander werd met een mes bedreigd. Naar aanleiding van deze overval kon door de politie op heterdaad een verdachte worden aangehouden. In een vervolgonderzoek door de recherche kon een tweede verdachte worden aangehouden.

Op basis van (in bovenstaand onderzoek verkregen) informatie werden in een vervolgonderzoek nog vijf overvallen opgelost. Een van de verdachten bekende namelijk dat hij met anderen nog meer misdrijven had gepleegd.
Naast de overvallen werden door de daders (in wisselende samenstelling) een tiental inbraken in woningen, winkels en andere bedrijven gepleegd.

De daders schuwden geweld niet. Het motief was geldelijk gewin, onder meer om schulden af te kunnen betalen en in levensonderhoud te kunnen voorzien. Vijf van hen zitten in gevangenhouding. Het dossier wordt naar het openbaar ministerie gestuurd voor verdere behandeling.
Provincie:
Tag(s):