woensdag, 31. maart 2010 - 21:10 Update: 08-07-2014 1:05

'Gewisselde' Makaay bezorgt Feyenoord winst op Vitesse

Rotterdam

(Elfvoetbal) Opnieuw was het guur en nat in De Kuip, maar dit keer werd de tweede helft van Feyenoord-Vitesse wel gewoon gespeeld. In het restant van de op 20 maart gestaakte wedstrijd besliste Roy Makaay het duel in Rotterdams voordeel: 2-1.

Ironisch, omdat de spits anderhalve week geleden zou zijn gewisseld als het duel niet gestaakt was. Het duel begon met de 1-1 stand die op zaterdag 20 maart bij de rust bereikt was door goals van Ron Vlaar en Wiljan Pluim.

Omdat op die avond de regen met bakken uit de hemel kwam, besloot scheidsrechter Gumienny het duel te staken. De arbiter moest op deze woensdag voor 45 minuten vanuit België naar Rotterdam komen rijden. Een vreemde gewaarwording voor hem, zoals het voor alle betrokkenen een vreemde avond was. Veel toeschouwers hadden in ieder geval besloten om thuis te blijven, waardoor De Kuip voor minder dan de helft gevuld was.

De trainers lieten vooraf al weten dat zij niet wisten hoe zij om moesten gaan met het feit dat alleen de tweede helft werd gespeeld. Om het niet moeilijker te maken dan het al was, koos Mario Been in ieder geval voor dezelfde elf als elf dagen geleden. Vitesse-trainer Theo Bos verving noodgedwongen de geblesseerde Calvin Jong-A-Pin voor Kevin van Diermen. Ook voor de spelers was het lastig. Moesten ze meteen vol gas geven of eerst de kat uit de boom kijken?

Vitesse kwam ietsje beter uit de startblokken, maar na tien minuten - in de 55ste minuut dus - was het Feyenoord dat op voorsprong kwam. André Bahia kopte een vrije trap van Giovanni van Bronckhorst voor de voeten van Roy Makaay, die van dichtbij geen moeite had Piet Velthuizen te passeren.

Dat juist Makaay scoorde, was pikant. Anderhalve week geleden zou hij in de rust gewisseld worden voor Luc Castaignos, omdat Been ontevreden over hem was. Bij nader inzien koos Been er vandaag toch voor Makaay te laten staan en dat pakte dus uitstekend uit.

De goal van het Fantoom was zelfs genoeg voor de overwinning, want Vitesse slaagde er niet meer in terug te komen. Lasse Nilsson was een minuut na de 2-1 nog wel dichtbij, maar raakte de paal. Feyenoord haalde zo opgelucht adem en zag de voorsprong op AZ groeien naar vier punten. Vitesse blijft veertiende.
Categorie:
Tag(s):