zondag, 22. augustus 2010 - 22:09

Gewonde bij schietpartij Driebergen

Dreibergen

Bij een schietpartij op de Sportlaan vrijdagavond 20 augustus is een 50-jarige man gewond geraakt aan een been. Een 20-jarige man die had geschoten, is aangehouden. Ook het 50-jarige slachtoffer werd aangehouden, wegens mishandeling van een 49-jarige man. Ook deze raakte gewond. Allen komen uit Driebergen.

Omstreeks 20.15 uur kreeg de politie een melding dat er iemand met een vuurwapen liep op de hoek van de Sportlaan en de Oude Arnhemse Bovenweg. Agenten gingen er op af. Kort nadat zij ter plaatse waren gekomen, hoorden zij dat er werd geschoten. Daarop maanden zij kinderen en buurtbewoners in de omgeving om naar binnen te gaan, waarna de locatie werd afgezet

Het 50-jarige slachtoffer kwam ondanks zijn verwonding aanlopen en werd door ambulancepersoneel opgevangen. In de omgeving werd nog een gewonde aangetroffen, de 49-jarige man. Hij bleek te zijn geslagen door de 50-jarige man en had hoofdletsel opgelopen. Daarop werd de 50-jarige verdachte aangehouden. Na tussenkomst van anderen kon de 20-jarige schutter worden aangehouden. Het vuurwapen werd op zijn aanwijzingen teruggevonden in de omgeving. Op straat werd nog een alarmpistool aangetroffen.

Beide slachtoffers zijn overgebracht naar het UMC. De 50-jarige man kon na behandeling worden overgebracht naar het arrestantencomplex van de politie in Houten. De 49-jarige man heeft na behandeling het ziekenhuis verlaten. De politie heeft het incident in onderzoek. De achtergrond van het schietincident ligt in de familiesfeer.
Provincie:
Tag(s):