zondag, 13. juni 2010 - 16:09

Gewonde bij schietpartij in Den Helder

Den Helder

Op zaterdagmiddag omstreeks 16.15 uur vond een schietpartij plaats bij het Johan Cruyffveld bij de Dommel in Den Helder waarbij een 26-jarige man uit Den Helder gewond raakte.

Die middag was er een voetbaltoernooi waar tussen de tweehonderd en driehonderd toeschouwers en voetballertjes aanwezig waren. In de menigte kregen drie mannen ruzie met elkaar.

Plotseling trok een van hen een vuurwapen en schoot op het 26-jarige slachtoffer. Deze werd geraakt en liep verwondingen op die in het ziekenhuis moesten worden behandeld. Hier werd de man door de politie aangehouden in verband met zijn betrokkenheid bij de ruzie.

De twee andere mannen, waaronder de schutter, wisten in de drukte weg te komen. Van een van hen is het vuurwapen door het publiek afhandig gemaakt. Dit werd aan de politie overgedragen.

De politie zette de omgeving af voor een uitgebreid forensisch onderzoek. In de ruime omgeving werd gezocht naar beide verdachten. Zij werden nog niet aangetroffen.

De politie verzoekt getuigen van de ruzie en de schietpartij zich te melden. Dat kan via het algemene nummer 0900-8844 (lokaal tarief). Getuigen die liever anoniem blijven kunnen ook bellen naar Meld Misdaad Anoniem 0800-7000.

De politie roept met name de twee voortvluchtige verdachten op zichzelf bij de politie te melden. Hun namen zijn bij de politie bekend.
Provincie:
Tag(s):