zondag, 6. juni 2010 - 9:51

Gewonde bij schietpartij in Emmen centrum

Emmen

Op het Marktplein in Emmen is in de nacht van zaterdag op zondag een 20-jarige man uit Emmen neergeschoten. Dit heeft de politie zondag laten weten.

‘De man is niet levensgevaarlijk gewond opgenomen in het ziekenhuis. De dader is aangehouden’, meldt de politie. De schietpartij vond kort na middernacht plaats bij de kerk op het Marktplein. Het slachtoffer trof daar een bekende van hem uit Emmen. Deze 22-jarige man trok een vuurwapen en schoot enkele keren op het slachtoffer.

Dader belt politie en wordt aangehouden
Het slachtoffer werd geraakt, vluchtte en zakte op de Hoofdstraat in elkaar. Omstanders waarschuwden de politie en ambulance. De schutter liep weg en meldde zich kort daarna telefonisch bij de politie. Hierop troffen agenten hem op het Marktplein en hielden hem aan.

Sporenonderzoek
Het slachtoffer is overgebracht naar het ziekenhuis en na geopereerd te zijn opgenomen. Hij is niet levensgevaarlijk gewond. De verdachte is overgebracht naar het politiebureau en ingesloten. Het door hem gebruikte vuurwapen is in beslag genomen. De plaats waar geschoten werd is enkele uren afgezet voor sporenonderzoek door de politie.

De politie stelt een nader onderzoek in en hoopt daarmee duidelijk te krijgen wat er precies is gebeurd en wat de aanleiding voor de schietpartij is geweest.
Provincie:
Tag(s):