zondag, 18. april 2010 - 19:53

Gewraakte beton banden eisen eerste botbreuken

Noordscheschut

Een beetje sip zit de 5-jarige Kimberley er bij in de rolstoel, terwijl haar vriendinnetjes leuk aan het spelen zijn op de nieuwe schommel die geplaatst is aan de Bloklandweg in Noordscheschut. Zij is echter uitgeschakeld voor enige tijd wegens in een openbaar speeltuin opgelopen botbreuken.

Tijdens het schommelen verloor ze haar grip en kwam met een forse zweefduik zeer ongelukkig terecht op de trottoirbanden die als afscheiding zitten tussen het valzand onder de schommel en het grasveld. Deze trottoirbanden zijn als sinds de plaatsing van het toestel drie weken geleden een punt van discussie bij buurtbewoners.

Alhoewel de minimale afmetingen van het valzand onder de schommel en het toestel zelf aan de wettelijke veiligheidseisen voldoen, zijn de betonnen banden rondom de schommel een doorn in het oog van ouders. Uit navraag bij de plaatselijke speeltuinvereniging, blijkt dat men in de speeltuin uit veiligheidsregels van overheidsinstanties uit, absoluut geen gebruik mag maken van deze betonnen afscheiding tussen het gras en het valzand.

Inmiddels hebben de ouders van het meisje contact gezocht met de gemeente, om hopelijk zo snel mogelijk tot een oplossing te komen voordat er meer ongelukken gebeuren. Men hoopt de trottoirbanden zo spoedig mogelijk verplaatst worden, of liever nog dat ze verwijderd worden.
Provincie:
Tag(s):